Just denna isglass är gjord på saft som min vän Micke har kokat, tror det var fläder. Sen la jag ned citronmeliss, mynta, lavendel och frysta hallon i formarna och sen fyller bara upp dom med saften, in i frysen
När det gäller grottor så är antagligen de med hallon mest vanliga men jag gillar att experimentera så jag har testat apelsin, äpple, olika bär mm men denna gång fick det bli en fläder och myntafyllning
Jag tog vad som finns att tillgå här hemma, och av hemkokt flädersaft, jordgubbar från frysen och mynta ur rabatten (samt givetvis Bombay Saphire ur barskåpet och tonic ur kylskåpet) blandade jag till sådana här läckert somriga drinkar
I fjol provade vi att smaksätta flädersaften med mynta och det gillade vi skarpt, det blev en lite friskare ton utan att det för den sakens skull smakade tandkräm
Blanda 37 cl kallt och torrt vitt vin med 1 dl utspädd flädersaft. Tillsätt färska hallon och 1 msk hackad mynta, rör om och fyll på med några matskedar bubblande vatten. 1 dl flädersaft. 1 msk hackad mynta
Flädern blommar just nu så ge er ut på blomjakt bums, för snart har de blommat över. Sommaren är en perfekt tid annars att blanda olika sorters bål då det finns gott om färska bär och frukter samt mynta, citronmeliss och basilika i landet att smaksätta med
Fraisier med flädermousse. Jordgubbstårta med vaniljkräm, mynta, lime och jordgubbar. … en gigantisk chokladpralin fylld med bland annat fläder, lime, björnbär och viol