Fisksoppa
jkw_aol
jkw_aol

Fisksoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 lökar,
  • smör el. margarin,
  • 1-2 msk curry,
  • 1-2 tsk torkad dragon,
  • 1 dl ris,
  • 1 strimlad purjolök,
  • 100-150 g rotselleri,
  • 1 palsternacka,
  • 4 msk vetemjöl,
  • 1.3 l vatten,
  • 2 fiskbuljongtärningar,
  • 300 g champinjoner,
  • 3 dl vispgrädde,
  • 1 röd + 1 gul paprika,
  • 1 burk hela tomater,
  • 400 g tärnad fisk (eventuellt),
  • 2 vitlöksklyftor,
  • kajennepeppar eller tabascosås,
  • citron,
  • 1 dl dillhack

Beskrivning

    Finhacka och fräs 2 stora gula lökar.
    Strö över 1-2 msk curry och 1-2 tsk torkad dragon
    Lägg i 1 dl ris och slå på 3 dl av vattnet.
    Koka sakta under lock i 10-15 minuter.
    Lägg i en stor strimlad purjolök, 100-150 g tärnad rotselleri och en tärnad palsternacka.
    Rör ut 4 msk vetemjöl i lite vatten och blanda ner detta i grytan.
    Slå på resten av vattnet och lägg i 2 fiskbuljongtärningar.
    Koka i ca 10 minuter.
    Tillsätt 300 g fräst svamp, stora bitar, och 3 dl vispgrädde. Koka 4-5 minuter.
    Dela de hela tomaterna (1 burk) i bitar och lägg ner i grytan.

    Göra i förväg i förväg :

    Värm soppan till kokpunkten.
    Lägg i fisktärningar, tärnad paprika och låt sjuda några minuter.
    Smaka av soppan, tillsätt ev. mer salt och cayennepeppar eller tabasco.
    Pressa i 2 vitlöksklyftor och citronsaft.
    Strö över hackad dill.
    Servera gärna med en klick vitlöksaioli och ett gott bröd.Exempel:

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.