Finhacka och fräs 2 stora gula lökar.
Strö över 1-2 msk curry och 1-2 tsk torkad dragon
Lägg i 1 dl ris och slå på 3 dl av vattnet.
Koka sakta under lock i 10-15 minuter.
Lägg i en stor strimlad purjolök, 100-150 g tärnad rotselleri och en tärnad palsternacka.
Rör ut 4 msk vetemjöl i lite vatten och blanda ner detta i grytan.
Slå på resten av vattnet och lägg i 2 fiskbuljongtärningar.
Koka i ca 10 minuter.
Tillsätt 300 g fräst svamp, stora bitar, och 3 dl vispgrädde. Koka 4-5 minuter.
Dela de hela tomaterna (1 burk) i bitar och lägg ner i grytan.
Göra i förväg i förväg :
Värm soppan till kokpunkten.
Lägg i fisktärningar, tärnad paprika och låt sjuda några minuter.
Smaka av soppan, tillsätt ev. mer salt och cayennepeppar eller tabasco.
Pressa i 2 vitlöksklyftor och citronsaft.
Strö över hackad dill.
Servera gärna med en klick vitlöksaioli och ett gott bröd.Exempel:
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Fisksoppa med torsk och lax. Enkel och snabb soppa som smakar gudomligt bra i detta ruskväder. Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöksklyftan. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.