Jag hade lyxen att inneha hemodlad lök och morötter till grytan, smakar så mycket godare. Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag med fiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt
Skala och skär morötterna i bitar. Idag bjuder jag på en riktigt saffransgulfiskgryta. Dragon är en favorit och saffran hade jag kvar ett par kuvert av sedan i julas
En supergod fiskgryta som min kära mamma brukar laga. 2 morötter. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1 pkt saffran. 2 morötter. 1 pkt saffran
Förra fredagen åt vi en Fiskgryta med saffran. Koka upp och tillsätt saffran. Fiskgryta med saffran 4 portioner. 250g lax. 1 pkt saffran. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. 250g lax. 1 pkt saffran
Skär lax och torsk i. Med fisk, räkor,fänkål, saffran m. Hetta upp smöret i en gryta och tillsätt saffran, lök och pressa ner vitlöken, stek tills löken är mjuk
Hon hade lax istället för vit fisk och skippade sellerin, hälsar hon. Sandy bjöd på en god och värmande fiskgryta där vi satt i hennes fina kuvös och myste
4 portionsbitar laxfilé. 1 paket saffran. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 paket saffran
Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 0,5 g saffran. 300 g lax i bitar. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt
Fiskgryta med saffranaioli. Denna mustiga fiskgryta kanske inte var så vårig men väldigt god. Hade tänkt att göra vanlig aioli, men fick tips av fiskhandlaren att röra i lite saffran
Det enda jag kommer ändra på nästa gång jag lagar den är att ta bort saffran från recpetet, jag tyckte den var godare innan jag kryddade grytan med saffran