Stöt saffran med socker och lägg ner i grytan. Pressa ut limejuicen och häll ner vatten, matlagningsyoghurt/crème fraiche och grädde tillsammans med buljongtärningen
Stöt under tiden saffranet med lite socker. lite syra från citron eller lime. Sedan tidigare finns en god fiskgryta på bloggen – men den an inte vi göra längre
Fiskgryta, en spin på denna fiskgryta med saffran som jag lagat tidigare. Först med charkbricka, sedan fiskgryta och därefter hittade jag – efter mycket om och men – Nutella burken
Fiskgryta med fänkål och saffran. Fiskgryta med chili/limeaioli och nybakat bröd. Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Krydda med fishsauce och saffran, smaka av och tillför ev limesaft och cognac. 100 g smör / 0,5 dl vetemjöl / fond / 3 dl vispgrädde / 1 burk (2 dl) smetana / 1 dl vitt vin / 0,5 fiskbuljongtärning / 0,25 kalvbuljongtärning / 0,5 g saffran / 5-10 droppar fishsauce / 1 morot / 100 g små körsbärstomater / 5-6 hg fisk (sej, lax, kattfisk) / saft från 0,5 citron / 0,5 kg räkor med skal / 1 kg musslor i skal / 200 g sockerärtor / saft från 0,25 lime / ca 10 cm snedskuren purjolök (cm bred från den vita delen) / 2-4 cl cognac. / 0,5 g saffran. 0,25 lime