Skölj och strimla purjo och fänkål. Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1. 1 purjolök
Ansa purjon och strimla. 1 purjolök. 1 morot 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde. Fick ett spännande recept av min svärmor som jag testade i veckan
Skölj och strimla purjon, hacka löken. Den här fiskgrytan bjöd Christian och Elisabeth på när vi hälsade på dem i huset de hyrt på västkusten tidigare i sommar
En supergod fiskgryta som min kära mamma brukar laga. 1/2 lagom stor purjo. 1/2 lagom stor purjo. Hon brukar servera den med en stor skål aioli bredvid – vilket höjer smaken ytterligare
Hacka lök och strimla purjolök. Ta fram den en stund innan serveringen, smakerna kommer fram mer om den inte är kylskåpskall när den läggs på fiskgrytan