Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Jag gjorde vitlöksbrödet på grov panini, men kan nog bli snäppet godare med vanlig baguette faktiskt
Grytan innehåller bland annat lax, räkor och saffran - den blev såååååå god. Pressa i vitlöken. Jag har länge varit sugen på en riktigt god och värmande fiskgryta och passade därför på att laga denna smarriga grytan efter jobbet idag
Under tiden skär du laxen i kuber och saltar dom. Den absolut godaste fiskgrytan som jag någonsin gjort är den här som jag en gång för många år sedan hittade i en Allt om Mat tidning
Pressa i vitlök. Har länge tänkt att laga en fiskgryta med saffran och äntligen blev det av. 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 vitlöksklyfta. Relaterat 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 vitlöksklyfta 1,5 tsk salt
Finhacka lök och vitlök. 4 portionsbitar laxfilé. 3 vitlöksklyftor. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 paket saffran
Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 2 vitlöksklyftor. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 2 vitlöksklyftor
Tillsätt vitlök och tomatpuré. Lägg räkorna i djupa tallrikar och häll den varma fiskgrytan över. Fiskgryta med saffran, 4p. 1 finhackad vitlöksklyfta. 500 g fisk, lax och torsk. 1 finhackad vitlöksklyfta
Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. Rör ner vitlöksklyftor. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 6 klyftor vitlök. 300 g lax i bitar. 2 finrivna vitlöksklyftor. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar