ex så gillar inte Håkan aubergine så den bytte vi ut mot broccolistammen. Ikväll blir det ett kort inlägg om ett snabbt recept på en urgod fiskgryta, vi har nämligen lite brådis i köket i kväll
Hetta upp oljan och stek aubergine, paprika och tomat ett par minuter så de får lite färg. Grekisk fiskgryta 2 port. 2 dl tärnad aubergine. Grekisk fiskgryta 2 port
Fiskgryta med aioli eller ugnsstekt sill är också väldigt lättlagat och gott. Till lunch vid 12-tiden brukar det bli en kötträtt, den senaste veckan har det till exempel blivit pannbiff på lammfärs med morotsröra och lite varma grönsaker, en köttfärssås med aubergine och tomat och kycklinglever med stekt lök och stekta champinjoner till
Servera fiskgrytan med kokt ris. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Lägg i bacon, lök och aubergine och fräs det i 5 minuter. Lägg ner fisken i aubergineröran i grytan och låt allt sjuda i 1-2 minuter. 2 auberginer
En fiskgryta värmer gott i höstrusket, det fick vi erfara i helgen då regnet stod som spön i backen. Igår försökte jag övertala min kära make att äta en auberginegratäng till lammsteken…det gick sådär, han kokade makaroner åt sig istället
Nu bjuder jag på receptet på en god fransk fiskgryta som lagades innan vårt bröllop. Wilhelm tog en pizza quattro stagioni (salami, tomatsås, mozzarella, burkoliver och grillad aubergine)