Vi här hemma älskar fisk och vi älskar parmesanost. 2 msk fiskfond eller lantfond. ca 2 dl fint riven parmesanost. 2 msk fiskfond. ca 2 dl fint riven parmesanost
eventuellt nyriven parmesan för den som vill. Lägg din nykokta pasta i såsen, blanda runt och servera direkt, gärna med sallad och kanske parmesan att strö över
Jag tog även lite parmesan och rev över. Ingredienser för 4 portioner4 fina laxfiléer, ca 600 gr (jag använde vanligt fryst portionslax)SaltSvartpeppar150 gr krämig vitlöksost med örter1/2 purjolök1 msk smör1 msk fiskfond eller ostronsås3 dl grädde2 knippar färsk sparris1 citronGör så härSätt ugnen på 175 grader
Häll hälften av hummersåsen över och strö på hälften av parmesanen och mozzarellan. Lägg på resten av spagettin, täck med resten av såsen och strö över resten av parmesanen och mozzarellan
400 g torsk3 morötter3 stora potatisar2 scharottenlökar1 msk sambal olek2 dl vitt vin2 msk fiskfond (Köpes eller egengjord, har du egengjord så kan du ta lite exta i)5 kösbärstomater1 msk chilisås eller ketchup1 dl grädde1 dl mjölk2 dl cream frai. Servera med vitlöksbröd o parmesanchipsParmesan chipsen gör du genom att riva ut olika högar ost på en plåt o in i ugnen på 200 grader i ca 10 min