Rör smör med riven pepparrot och dijonsenap och bred ut över laxen. Anrättningen skulle göra sig väldigt bra till pressad potatis men eftersom jag vill hålla kolhydratsintaget lite lågt så fick det räcka med ett konstaterande
Salta och peppra laxen och lägg den i formen. Servera med en grön sallad eller andra grönsaker. Man får ta ut och kolla när laxen är klar (är beroenden på hur tjock eller tunn den är) men jag brukar ha den i ugnen ca, 20minuter 2 laxfiléer
(2-4 pers)Fisk4 st laxbitar4 st paprikor (mixade färger)Marinad1 msk riven färsk ingefära1 dl drickfärdig apelsinjuice1 msk äppelcidervinäger2 msk rapsoljasalt & svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra laxen , lägg dem på grönsakerna och stek i ytterligare 10-15 minuter. 4 st laxbitar
Medan rödlöken ligger i vatten så lägg laxfiléerna i en smörsmord ugnssäker form och salta. Hacka eller pressa vitlöken över laxen och strö sedan över timjan
Pressa citronen överlaxen. Mormors kokta lax600 gr skinn och benfri laxfilé1 citron1 knippa dill3 dl gräddesalt och vitpepparLägg laxfilé i en smord ugnsform. Grädda i 200 º i 20 minServera med kokt potatis och sallad. 600 gr skinn och benfri laxfilé
Ungsbakadlaxmed bulgursallad. Laxen. Börja med bulgursalladen. Näringsinnehåll med 200 g lax. Stek laxen först lätt på båda sidorna och värm upp ugnen under tiden på ca 200 grader
Här är laxen fylld med en röra av vitlöksost, soltorkade tomater, persilja och lite riven vitlök. Om du letar efter ugnsbakad laxmed ostfyllning så finns ganska många recept på nätet
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.