Fiskbuljong skaldjursfond recept

Skaldjursfond

Skaldjursfond

Tillsätt 1,2 liter vatten och en tärning fiskbuljong. Skalen från en del av djuren som åts häromsistens hamnade i kyl och frys för att bli stomme i kommande soppor
Pasta med bläckfisk och räkor

Pasta med bläckfisk och räkor

Har man inte tid (eller är slapp) så tar man bara en färdig skaldjursfond och använder men då tappar man, naturligtvis, smak
Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

Västkustsbilens egna recept på skaldjursfond. 13 dl fiskbuljong alt. 800 gram hälleflundra. 1gram ca 900potatis

För-nyår minsann

Smaksätt med konjak, dijonsenap, kanske lite persilja, cayenne, fiskbuljong eller skaldjursfond, salt och peppar tills du är nöjd

Fiskgryta med saffran

1 msk koncentrerad skaldjursfond eller en tärning fiskbuljong. 1 msk koncentrerad skaldjursfond eller en tärning fiskbuljong

Fond - räkor eller skaldjur

1/2 tärning fiskbuljong el. Rensa och hacka alla grönsakerna. Bryn skalen i en vid kastrull i oljan (när skalen bryns i oljan frigörs smakerna från skalen)

Fisk- och skaldjursgryta

1 l fiskbuljong (av tärning). Koka upp buljong och vin i en rejäl gryta. Sjud musslorna i buljongen tills de öppnat sig (släng de som inte öppnats)

Räkor i orientalisk sås

( Det går lika bra med fiskbuljong och skaldjursfond). 3 dl fiskbuljong och skaldjursfond. Skala räkorna och ställ dem kallt, spara räkskalen

Kalasgryta med tilapiafiléer

Vänd ner créme fraiche, peppar, vin, skaldjursfond och salt. 1 msk skaldjursfond eller i tärning fiskbuljong

Vitvinssås till kokt fisk

Till skaldjur byter man med fördel fiskbuljongen mot spädd skaldjursfond. 3 dl fiskbuljong. Koka upp vin och buljong med persilja, låt sjuda några minuter utan lock och ta bort kvistarna