Till det stekte jag vitkål tillsammans med lite av grönkålspeston och babyspenat och serverade tillsammans med en liten sallad på avokado, tomat, lök och olivolja
Torsken tillagade jag genom sjudning i fiskbuljong i traktörpanna och serverade med kokt potatis, färsk babyspenat, hackat kokt ägg, skirat smör och riven pepparrot
Naturligvis ska man försöka använda sig av säsongsodlade grönsaker och frukt, så till min fisk igår blev det en härlig rababersås med ingefära och lime
Jag har plockat bort stora kolhydratkällorna så som pasta, potatis, ris och bröd och så äter jag mest grönsaker och lättare proteiner så som kyckling, fisk och kalkon
Skär fisken i mindre bitar. Varva spenat och fisk i mitten. Häll såsen över fisken. Gratinera i övre delen av ugnen tills fisken är klar och rätten har fått fin färg, cirka 15 minuter. Värm och gratinera i mitten av ugnen cirka 35 minuter tills fisken är klar och rätten fått fin färg. 1 påse babyspenat, cirka 65 g. 500 g fiskfilé, till exempel kolja eller torsk
Skär torskfilén i bitar och lägg i en bunke. På tisdagar försöker vi äta fisk. Riv ingefära, hacka chilin (efter tycke och smak) och blanda med torsken tillsammans med vitlök, limesaft, potatismjöl och nästan all basilika (spara lite till garnering)
Skär lax och torsk i bitar, ungefär lika stora som potatisen. Och man måste äta deras fisksoppa, för den är något av det godaste som går att finna på denna jord
Skär fisken i mindre bitar och lägg i tillsammans med pastan. Snabb fisksoppa med spenat till 3-4 portioner 3 morötter 1 purjolök 2 msk smör 2 liter vatten 2-3 grönsaksbuljongtärningar 400 g vit fisk (ex. torsk) 250 g färsk pasta (ex. ravioli) 100 g färsk babyspenat ev. 400 g vit fisk. 100 g färsk babyspenat