Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Kycklinggratäng med tomatsås4 portioner. Gör så härBlanda tomater, morot, lök och vitlök medsambal oelek, honung, citronsaft och salt i en grytaLåt såsen puttra ihop i 20-30 minuterSkär broccolin i buketterKoka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin i 3 minuterSlå sedan av kokvattnet och spola broccolin i kallt vattenLägg kycklingbitarna i en ugnsformLägg broccolin ovanpåSlå över tomatsåsenToppa med parmesanostGratinera i mitten av ugnen i 20-30 minuterServera med ris eller annat efter eget tycke
En av de mest populära rätterna där var stekt fiskmed kall sås. Det hade varit gott med en citronskiva på toppen, men det hade vi ingen hemma så det fick jag klara mig utan denna gång
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Här tillsammans med lite paprika och gräslök från min egen lilla kruka i köksfönstret (
Jag brukar inte följa menyförslaget till punkt och pricka utan tar de recepten jag tycker ser goda ut och sen kastar jag om de lite för att passa just den dagen och fyller på med egna recept övriga dagar
Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Den här fiskrätten åt vi i lördags. Lägg ärtor och sockerärtor i en kastrull med lätt saltat vatten. Tänker varje gång att vi äter fisk alldeles för sällan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.