En fänkål. Fisk och Skaldjur ⁄ Övrigt ⁄ ReceptFisk och skaldjursgryta med aioli. Fisk och skaldjursgryta är en klassiker som det finns gott om utrymme för improvisation
Tryck lätt med fingret på fisken, när den skivar sig så är den färdig. Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat
Kryddig Fiskgryta Anis och fänkål förknippas oftast med smaksättning av bröd. Oftast gör jag den här fiskgrytan på bara fiskbuljong, då är den god med en klick Aioli
Fräs potatis, lök och fänkål i smör eller olja i en stor kastrull. Fisksoppa. Aioli. Fisksoppa. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska tillaga aiolin
-) Fick också tipset av en kollega att mixa soppan ordentligt om du har olika grönsaker i innan du lägger ner köttet, fisken, kycklingen eller vad du nu har i soppan för då ser dom ju inte alla "äckliga" grönsaker utan dom ser bara en soppa med fisk
Mer buljong från fisk och skaldjur tillsätts i bamsekastrullen. Fräs sedan i smör och vitlök på, små hackade bitar av fänkål, större bitar av palsternacka, chili och purjolök
Skär fänkål i strimlor. Fisks- & skaldjurssoppa med krutonger & aioli. När ni köper fisk till soppan så kan ni be fiskhandlaren att ge er lite blandade bitar
Servera med taralli (eller ditt favoritbröd) och hemmaslagen aioli. Och man måste äta deras fisksoppa, för den är något av det godaste som går att finna på denna jord
Skala och hacka morot och fänkålen. En burk aioli, eller egentillverkad. Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa