Skal av 1 citron. Värm mjölken fingervarmt. Smula ner jästen och 1 tsk socker och låt jäsa lite. Lägg i resten av ingredienserna och gör den till en smidig deg
Koka upp vatten, farinsocker, socker, lättöl och rivet skal av citron. Låt blandningen kallna, och blanda den med citronköttet och jästen, utrörd i lite av ölblandningen
För några dagar sedan susade min finskfödde kollega herr S. En annan (också finsk) kollega berättade att hon hade glömt en simaflaska i kylen i flera månader - en höstdag fick den nog och exploderade så att kylskåpsdörren for upp i full kraft och kylens hela innehåll måste slängas då det var glassplitter i allt
Köket skulle inte "konstla" med menyn, utan bjuda på genuint finskt, och det skulle bjudas under lunchen, vad kunde väl vara bättre än stekt strömming, nypotatis och gräddfilssås med örter, typisk österbottnisk husmanskost på sitt allra bästa tyckte jag