Smöra två brödformar och födela smeten jämnt i dessa. Ät med mycket smör och en smakrik salt ost. Som jag har längtat efter jul, ledighet, Umeå och att träffa familj & vänner
Smörj två brödformar med smör och fördela smeten mellan dem. Filmjölkslimpa, grundrecept. När det gäller enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt
Smörj två stycken limpformar. 25g Smör till limpformarna. 25g Smör till limpformarna. Brödlimpor baserade på mjöl, filmjölk och bikarbonat är perfekta när du vill ha ett riktigt gott bröd utan att behöva jäsa det och som dessutom står sig bra
Kryddig filmjölkslimpa. Smörj två brödformar med smör och häll i smeten. Fruktig filmjölkslimpa. Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
Så när jag bläddrade i ett exemplar av alla dessa mattidningar med jultema som landat i min brevlåda den senaste månaden så hittade jag ett recept som fångade min uppmärksamhet, nämligen ett glutenfritt vörtbröd i form av en filmjölkslimpa
Grymt gott nybakt med en klick smör men även med kokt ägg/stark ost/hummus/mosad avokado & chiliflakes/jordnötssmör & banan/keso & kalkon etc… Min version av filmjölkslimpa