Hej vardagsmaten vad jag tycker om dig. Vet ni, jag har tänkt på en sak. När jag träffar människor som är nyfikna och frågar om Alicias kokbok, lämnas jag ofta med en orolig känsla över att jag gör helt fel
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Festlig lax med västerbottenost4 port300 g färsk lax200 g kallrökt lax2 dl riven VästerbottenostSalt, svartpeppar2 dl vispgrädde2 tsk fiskfond/2 smulade fiskbuljongtärningar2 msk Maizena redning, ljusa såserGarnering. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 20 minuter
Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten
Fisken sköter sig själv i ugnen och du kan bara slappna av. Om du vill ha potatis till så ska du börja med den, för då kanske den hinner bli färdig samtidigt som fisken
Denna vecka tänkte jag köra en temavecka här på bloggen. Temavecka lax närmare bestämt. Kommer att bjuda på några av mina laxfavoriter som lagas ofta här hemma så häng gärna med
Förberedelser. Tina laxen om du använder fryst. 1. Potatissallad. Skala potatisen. Dela varje potatis i fyra klyftor och koka i ca 12-15 min i saltat vatten