Och vill man göra det extra festligt en dag som i dag, när man har något värt att fira, så kan man riva vit choklad över innan man skjutsar in dem i ugnen
Ansa rabarbern och skär den i bitar. Lägg de smälta avrunna rabarberbitarna i formen. rabarber. Täck formen och "smält" rabarbern i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Egentligen är det viktigt att uppmärksamma våra mödrar varje dag men ibland kan det vara kul att göra det lite festligare, eller det där lilla extra som gör att mor känner sig speciell och förstår hur tacksamma vi är för allt hon gör och hur mycket vi tycker om henne
En lättbakad långpannekaka men inte mindre festlig för det. I kväll ska ni i alla fall få receptet på de rabarberkakor jag bakade med en av våra elever i fredags
Lägg på rabarbern. 1 dl skivad rabarber. Sätt ugnen på 225°. Halvtina smördegsplattorna. Dela dem i halvor. Lägg degplattorna på en plåt med bakplåtspapper
Tanken med mitt bidrag är att det ska vara en festlig huvudrätt med rapsgris i fokus. Rabarbern kan till exempel bytas ut mot krispig stjälkselleri och ramslöken mot valfri ört eller fryst, tinad ramslök