Jag älskar verkligen att förbereda för fester med mat och dukning och allt vad det innebär. salvia. För att det skulle bli lite extra festligt så lade jag böcker under duken så att glasen fick olika nivåskillnader
Det här är en väldigt god middag som mycket passar både till nyår, fest och bröllop. Örtagårdssås1 stor schalottenlök1 liten vitlöksklyfta1/2 msk smör1/2 msk tomatpuré1/2 tsk vardera av torkad timjan, rosmarin, dragon, salvia och basilika1/2 dl torrt vitt vin2 msk koncentrerad kalvfond1/4 dl vatten1,5 dl vispgrädde1/2 dl crème fraiche1/2 tsk balsamvinäger
Det här är en rätt som passar både till vardag och fest och som faktiskt är mer lättlagad än man kan tro, förutom såsen som bara är lättlagad om du har färdig skaldjursfond
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
Gryn användes endast vid festligare tillfällen. pors, isop, kummin, malört, salvia (ansågs befrämja matlust), anis (ingick i "bröstmediciner" - fortfarande en ingrediens i "Kungen av Danmarks bröstkarameller"
Jag hoppas att ni hittar något som passar just er fest. Brunello di Montalcino, Nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av russin, ceder, torkade tranbär, kakao, nypon, kanel och salvia