En enkel citronsås som sätter färg och smak på fisken. Jag serverar gärna såsen med mandelfisk. Relaterade En enkel citronsås som sätter färg och smak på fisken
2 dl crème fraiche ca 0. 5 st citron (rivet skal av) ca 1 msk pressad citron ca 0. 5 tsk salt citronpeppar efter behag. 5 st citron (rivet skal av) ca 1 msk pressad citron. 2 dl crème fraiche ca 0. 5 tsk salt citronpeppar efter behag
2 dl crème fraiche 34% 2 dl vatten 4 msk fiskfond 1 st citron ev. ca 1,5 msk idealmjölcitronpeppar efter behag eller ca 1 krm svartpeppar. 2 dl crème fraiche 34% 2 dl vatten 4 msk fiskfond. 1 st citron. ca 1,5 msk idealmjölcitronpeppar efter behag eller ca 1 krm svartpeppar
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. Tillsätt fonden. Koka upp, sänk värmen och låt puttra och reducera ned och bli tjockare
Värm upp grädde och saften från en citron. Det får inte börja koka, rör om hela tiden. Tillsättliteidealmjöl och låt det precis koka upp så det blir tjockade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.