Ta en potatiskaka i ena handen och lägg en knapp matsked av ärtblandningen i mitten av kakan. 8 stora potatis av fast sort. 8 stora potatis av fast sort
Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
1Potatiskaka300 g fast potatis, skalad och fint skivad 300 g spetskål, grovt skuren 2 bananschalottenlökar, fint skivad 1 klyfta vitlök, finriven 100 g bladspenat 20 g parmesanost, finriven 3 ägg olivolja salt svartpeppar
Potatiskaka. Potatiskaka. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. 800 g Potatis Fast
4 2 ankbröst 1 dl balsamvinäger 1/2 msk vatten 2 msk kycklingfond 2 msk mörkt muscovadosocker 3 dl frysta björnbär 800 g fast potatis 2 msk smör 150 g haricots verts salt och nymald svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Potatiskaka. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skala och riv potatis och lök grovt på rivjärn eller i matberedaren
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbara kanter, och häll i potatisröran. Den här terrinen är i själva verket en potatisgratäng, eller kanske mer en potatiskaka eller tårta