Blanda den rivna gurkan med yoghurt, pressad vitlök, citronsaft och olivolja. Börjar bli tjatigt nu kanske, men mina elever lagade faktiskt falafel på hemkunskapen förra fredagen
Genom åren har jag lärt mig att älska falafel. Mitt första möte med falafel var när jag bodde i Amsterdam, där serverades helt gudomliga, mycket prisvärda bollar som var alldeles gröna av alla örter
Zest av ½ citron. *Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök. Falafel. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafeln och mixa till en ganska torr smet
Blanda tahini och den pressade citronen i en skål, tillsätt matlagningsyoghurten och rör om väl. Rulla falafelsmeten till små bollar och stek dem gyllenbruna
½ citron, pressad saft. Då åt vi plötsligt falafel tre gånger på kort tid, tro det eller ej, och vi måste säga att det är något som både är gott, lättlagat, enkelt att variera och faktiskt en billig maträtt
sallad på finhackade tomater och bladpersilja, med rödlök och citronFalafelsmet. Detsamma gäller salladen på tomat, bladpersilja, rödlök och citronsaft - gå på känn