Skala gurkan, dela den och skrapa ur kärnorna med en tesked. 15 cm gurka. Låt räkorna rinna av väl. Rör ihop yoghurt och majonnäs och tillsätt lite mjölk eller kallt vatten så att du får en krämig konsistens på dressingen
Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurtmarinaden. Den här rätten fick jag av en kompis, fast jag har gjort om den lite… testar lite förrätter också
Den föreställer vår varmrätt - stifado, tzatziki, olivoljestekta zucchinitärningar och sallad bestående av salladsblad, körsbärstomat, gurka, fetaost, soltorkad tomat, solrosfrön, granatäpple, oliver och olivolja
gurka till garnering. Vi har inte riktigt planerat vad vi ska äta än men här kommer i alla fall ett tips på en jättegod och nyttig förrätt som man kan ha på nyår
Förrätten bestod av gurkbåtar fyllda med härlig fetaoströra. 1 stor gurka, halveras och delas i 4-6 bitar. 1 stor gurka, halveras och delas i 4-6 bitar 1 burk crème fraiche
Skiva gurkan i små halvmånar och lägg ut på tallrik i en cirkel. 1 gurka. Sätt ugnen på 200°. Linda in 10 haricots verts i 1 skiva bacon per portion och stek i en ugnsform tills baconet fått färg
Blanda ihop sallad gurka tomater vaxbönor purjo paprika vad du har hemma och gillardressing. 1 tsk dijonsenap2 tsk vitvinsvinägerjuice från en halv citron3 msk olivolja2 msk färsk dragon eller persiljasalt svartpepparMickes förrätt Friterad Halloumiskär en halloumi i bitarblöt sidorna med vattenrulla i vetemjöloch fritera i olja tills de får färglägg upp på papper att rinna avskiva citron över