Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Efter förrätten så hugger vi in på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och picklade rädisor
Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
Nu har vi varit och lämnat godingarna och det blir väldigt tomt, framför allt väldigt tyst… två stycken som pratar som bara den, okej farmor kan också hålla låda
Passade på att kratta lite också och fixade lite i förrådet, idag har vi hunnit med mycket. Som vanligt blir det ett recept, det är ju lördag och något gott blir det
Svägerskan och jag har shoppat, promenerat, fikat, ätit och skrattat massor. Det händer då och då att jag åker till Stockholm över en dag, det är så lätt och billigt att åka härifrån, men den här gången stannande vi kvar och bodde på hotell
Varmrätten håller vi lite på, liksom efterrätten som vi snart ska sätta i oss. I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip. Denna brukar gästerna hugga in på direkt och varenda gång så får jag frågor om receptet
Halstrade pilgrimsmusslor med basilikamajonäs och soltorkade tomater. Söt och god. Jag bestämde mig för att jag ville ha lite goda medelhavssmaker till musslan så det blev min väldigt goda och användbara basilikamajonäs som fick agera sås och så strösslade jag över med lite hackade soltorkade tomater
Du ser när det fått färg och fetaosten börjat smälta lite inuti. Lägg upp på tallrikar, ringla över honung, toppa med färsk timjan och parmaskinkachips
Nu när sparrissäsongen tar vid passar den här förrätten riktigt bra, den känns fräsch och vårig, innehåller endast ett fåtal ingredienser men är ändå imponerande god
Blanda skivad avocado, räkor, lite hackad, färsk chili, pressad lime och mycket hackad koriander. Stek en skiva levainbröd (eller annat bröd) i smör och lägg sedan avocado- och räkröran på brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.