Ingredienser till fördegen/ Biga. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar
Ingredienser till fördegen/ Biga. Ingredienser till fördegen/ Biga 400 g durumvete 180 g kallt vatten 1 g torr jäst Ingredienser 100 g durumvete 12 g salt 65 g ljummet vatten 1 g jäst 5 g olivolja extravergine
Första gången jag bakade bullar med fördeg och det blev riktigt bra. Börja med fördegen. Blanda sen i de resterande ingredienserna i fördegen och knåda degen tills den känns len, glansig och börjar släppa kanterna
Lös upp jästen i det kalla vattnet, tillsätt fördegen och mjölet. Fördegen. Blanda ihop fördegen till en slät smet, täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 till 2 dagar. Fördeg dag 1
Fördegen är klar när den är lösare i konsistensen, luktar syrligt och är bubblig. Blanda det ljumma vattnet med fördegen och häll gärna över i en köksassistent