Fördeg recept

Roys saffransbullar med fördeg

Roys saffransbullar med fördeg

SaffransdegBörja med en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i den
Italienskt bröd gjort med biga (italiensk fördeg)

Italienskt bröd gjort med biga (italiensk fördeg)

Ingredienser till fördegen/ Biga. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar
Roys saffransbullar med fördeg

Roys saffransbullar med fördeg

Börja med en fördeg. 1Fördeg500 g mjölk, (5 dl) 50 g jäst 1 g saffran 520 g vetemjöl, (8,5 dl). 500 g mjölk, (5 dl)
Kanelbullar med fördeg

Kanelbullar med fördeg

Fördeg. Fördeg. Blanda fördegen med övriga ingredienser, kör den först i köksmaskinen 6 minuter på låg hastighet och sedan 10 minuter på hög hastighet
Potatislimpa med fördeg

Potatislimpa med fördeg

Till fördegen röres jästen ut i vattnet och de båda mjölsorterna blandas ner. Till huvuddegen röres jästen ut i vattnet och fördegen blandas ner
Vetebullar med fördeg

Vetebullar med fördeg

Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt till en smidig deg. Låt degen vila 30 minuter
Franskt bröd med fördeg

Franskt bröd med fördeg

Vispa samman ingredienserna till fördegen och täck med plastfolie. På kvällen arbetas resterande deg ihop och blandas med fördegen

Bullar med fördeg och mandelmassefyllning

Första gången jag bakade bullar med fördeg och det blev riktigt bra. Börja med fördegen. Blanda sen i de resterande ingredienserna i fördegen och knåda degen tills den känns len, glansig och börjar släppa kanterna
Rustika baguetter med fördeg

Rustika baguetter med fördeg

Lös upp jästen i det kalla vattnet, tillsätt fördegen och mjölet. Fördegen. Blanda ihop fördegen till en slät smet, täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 till 2 dagar. Fördeg dag 1
Vetebullar med fördeg

Vetebullar med fördeg

fördeg. När fördegen börjar jäsa upp, blanda i ingredienserna till vetedegen och arbeta till en smidig deg
Morotsbröd med fördeg

Morotsbröd med fördeg

Fördegen är klar när den är lösare i konsistensen, luktar syrligt och är bubblig. Blanda det ljumma vattnet med fördegen och häll gärna över i en köksassistent
Valnötsbröd med fördeg

Valnötsbröd med fördeg

Rör ihop alla ingredienser till fördegen. Till huvuddegen röres jästen ut i vattnet och fördegen blandas ner