Fårkött recept

Shepherd Pie..

Shepherd Pie..

Termen “shepherd pie” kom inte förrän på 1870-talet, och har sedan dess använts synonymt med “cottage pie”, oavsett om den huvudsakliga ingrediensen var nöt-eller fårkött
Egyptisk schawarma på Svenska

Egyptisk schawarma på Svenska

Skiva fläskkarrén i tunna ca 5-6 mm tjocka skivor. Blanda ihop alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in kryddblandningen på båda sidor av varje skiva
När lammen tystnat...

När lammen tystnat...

Det kan hända att detta känns lite tjatigt och som en gammalrepris, men ändå kan jag inte låta bli att reflektera över hursmakfullt fårkött kan vara, och som ett föredömligt exempelpå en gammal och genom historien traditionsrik mat, -då detblivit lagat och serverat i många tusen år, och med det sammaegenskaperna som kännetecknar en förkärlek till god mat-,såär fårköttet enligt min mening en förespråkare för den alltidså fina, goda och ärofulla måltiden, det är helt enkelt entraditionell måltidsupplevelse
Lamm shish kebab

Lamm shish kebab

fårkött peppar, mynta, kummin, timjan, paprikaForma på Grillspett. 1 kg fårkött. Ingredienser. 1 kg. fårkött peppar, mynta, kummin, timjan, paprikaForma på Grillspett
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Cassoulet

Cassoulet

Gris och fårgryta Det är vanligt att man har Confiterad anka i grytan men jag valde att ha fårkött istället
Fyllda Kibbeh

Fyllda Kibbeh

Jag använde fårkött men det går också bra med lammkött. Jag har skrivit om Kibbeh förut. Då gjorde jag en enkel variant där jag grillade Kibbeh-smeten
LAMMWOOK

LAMMWOOK

Kan säga att jag har Aldrig ätit lamm/fårkött ( ja nån bit rökt fårfiol till jul) än mindre tillagat det
Enkel lammragu med tagliatelle

Enkel lammragu med tagliatelle

Traditionellt så ska den göras på fårkött men det har blivit välidigt svårt att få tag på. Det här är en enkel lammragu som serveras till pasta
Tulma

Tulma

Fett fårkött eller nötkött med lök att hoppa igenom en köttkvarn. Tulma (Dolma) är en familj av uppstoppade grönsaksrätter i köken i det tidigare Osmanska riket och omgivande regioner som Ryssland, Iran och Kaukasus och Centralasien och Sydasien
Island - dag 3

Island - dag 3

Soppan var iallafall fantastiskt god, tyckte till och med jag som inte är ett sånt stort fan av fårkött

Slakt

40 kg fårkött i frysen nu. Obs. Detta inlägg är inte ämnat för den känsliga. Okej, nu för någon vecka sedan hände det

Getfärs – bu eller bä? (Svaret är bä)

Getkött är magrare än rött kött och har inte samma koftliknande smak som en del fårkött har. Så testa att byt ut fårköttet nästa gång du gör lammbiffar – Latinamerikanska Livs har lägligt nog fått in en omgång riktigt fint färskt getkött från Näsbön att experimentera med
Min helg

Min helg

Jag har nu testat 3 olika kycklingrätter som smakat fantastiskt men nästa gång ska jag testa fårkött, som har varit Steves val varje gång
London: Hoppers – äntligen!

London: Hoppers – äntligen!

Får-rullarna (ja, de heter mutton rolls) var friterade krispiga vårrullar med fårkött i och mycket goda