Termen “shepherd pie” kom inte förrän på 1870-talet, och har sedan dess använts synonymt med “cottage pie”, oavsett om den huvudsakliga ingrediensen var nöt-eller fårkött
Skiva fläskkarrén i tunna ca 5-6 mm tjocka skivor. Blanda ihop alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in kryddblandningen på båda sidor av varje skiva
Det kan hända att detta känns lite tjatigt och som en gammalrepris, men ändå kan jag inte låta bli att reflektera över hursmakfullt fårkött kan vara, och som ett föredömligt exempelpå en gammal och genom historien traditionsrik mat, -då detblivit lagat och serverat i många tusen år, och med det sammaegenskaperna som kännetecknar en förkärlek till god mat-,såär fårköttet enligt min mening en förespråkare för den alltidså fina, goda och ärofulla måltiden, det är helt enkelt entraditionell måltidsupplevelse
Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Fett fårkött eller nötkött med lök att hoppa igenom en köttkvarn. Tulma (Dolma) är en familj av uppstoppade grönsaksrätter i köken i det tidigare Osmanska riket och omgivande regioner som Ryssland, Iran och Kaukasus och Centralasien och Sydasien
Getkött är magrare än rött kött och har inte samma koftliknande smak som en del fårkött har. Så testa att byt ut fårköttet nästa gång du gör lammbiffar – Latinamerikanska Livs har lägligt nog fått in en omgång riktigt fint färskt getkött från Näsbön att experimentera med