½ dl
mjölk ½ dl ströbröd 1 ägg 2 msk Köftekrydda Spice Mix 1 gul lök 500 g getfärs ½ tsk salt smör till stekning SALLAD: 1 huvud grönsallad 125 g cocktailtomater 2 nektariner 1-2 msk Granatäppelsirap TILLBEHÖR: Bulgur, Mellangrov Myntayoghurt Baba Ghannouge Instruktioner BIFFAR: Blanda mjölk, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke. Låt det svälla några minuter. Skala och hacka löken. Lägg i bunken tillsammans med färsen. Krydda med salt och arbeta till en fin färs. Forma till biffar. Bryn biffarna i smör i medelvarm stekpanna, ca 4 minuter på vardera sida. SALLAD: Skölj och riv salladen i stora bitar och lägg i en skål. Dela tomaterna på hälften och skär nektarinen i skivor. Blanda ner i salladen och ringla över granatäppelsirap. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen, gärna i buljong. Servera biffarna med sallad, myntayoghurt, bulgur och baba ghannouge. 3.5.3226
Jag vill med boken förmedla att äta rätt är lätt – när man väl fått bollen i rullning. ”…Kostrådgivning för mig handlar alltså inte om »dieter« – istället handlar det om långsiktigt välmående, om att komma i känslomässig balans, att förebygga sjukdomar, att lindra sjukdomstillstånd, att återta kontrollen över sitt signalsystem, att styra sina impulser och vara tillfreds i sin kropp
Varför inte en coleslaw, kanske en med bulgur i, eller en smarrig grönsakslåda skulle passa. Vi fick nämligen ett mejl från en av våra läsare som tyckte det skulle vara bra om vi hade flik för buffémat och en för drinktilltugg
Den gröna maten med alla sina alternativ i butikshyllorna och frysdiskarna är inte varken hälsosammare eller ens miljövänligare än den köttbiff du köper som en lokal produkt, det gröna alternativet är ofta till och med än större miljöbov än den köttbiffen du i smyg glupskt tänkt håva i dig
Hälla upp i varma och väl rengjorda burkar. Är det gott eller. Nu är vi på landet igen. Vi bidrar alla till buffén och jag håller som bäst på och funderar på vad jag ska tota ihop
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1hönsbuljongtärningar. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Fördela solroskärnor ovanpå osten. Grädda i mitten av ugnen tills flarnen fått lite färg. 1solroskärnor1. Strö ett tunt lager riven ost i ett kakmått som är 7 cm i diameter
Svart som natten till färgenär den ett spännande tillskott till de vanliga röda eller gröna linserna och när de kokas bli de lite glansiga till färgen – lite som svart kaviar till det yttre, och därför också döpt efter en svart kaviarsort
Det där med att blogga under jul”ledigheten” är rätt så överskattat, tycker ni inte. Dock hinner man med annat när man INTE författar inlägg, det har jag nu förstått efter ett par späckade dagar på resande fot
Dyrt blir det också, tär på min ekonomi. Jag har ju trots allt skrivit att det är enkelt med lchf osv. Vilket jag i och för sig redan tagit bort Tillåta potatis och pasta ibland när man blir sugen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.