Getfärs – bu eller bä? (Svaret är bä)
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ dl mjölk ½ dl ströbröd 1 ägg 2 msk Köftekrydda Spice Mix 1 gul lök 500 g getfärs ½ tsk salt smör till stekning SALLAD: 1 huvud grönsallad 125 g cocktailtomater 2 nektariner 1-2 msk Granatäppelsirap TILLBEHÖR: Bulgur, Mellangrov Myntayoghurt Baba Ghannouge Instruktioner BIFFAR: Blanda mjölk, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke. Låt det svälla några minuter. Skala och hacka löken. Lägg i bunken tillsammans med färsen. Krydda med salt och arbeta till en fin färs. Forma till biffar. Bryn biffarna i smör i medelvarm stekpanna, ca 4 minuter på vardera sida. SALLAD: Skölj och riv salladen i stora bitar och lägg i en skål. Dela tomaterna på hälften och skär nektarinen i skivor. Blanda ner i salladen och ringla över granatäppelsirap. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen, gärna i buljong. Servera biffarna med sallad, myntayoghurt, bulgur och baba ghannouge. 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.