Färsbiffar vitkål recept

Saftiga färsbiffar med ajvarsås

Saftiga färsbiffar med ajvarsås

Strimla vitkål, i en het panna med lite rapsolja. Ingredienser Färsbiffar, ca 3-4 port. Smörstekt vitkål, (beräkna ca 200 g per person). Ajvarajvarsåsbiffarnötfärsnötfärsbiffarvitkål 1 ägg
Färsbiffar med bacon

Färsbiffar med bacon

5 dl vitkål. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen noga eller skala den om det behövs. Skär potatisen först i halvor och sedan varje halva i 3–4 klyftor
Sjömansgryta

Sjömansgryta

Skala och skiva lök och vitkål. Hetta upp smöret i en panna och stek lök och vitkål gyllene. Lägg färsbiffarna i den redan heta pannan och vänd dem hastigt, 3–4 sekunder på varje sida. ½ litet vitkålshuvud (350–400 g)
Coleslaw

Coleslaw

Servera med grillad kyckling, färsbiffar eller en god korv (om det nu finns någon sådan). Vitkål kan man förresten hyvla med osthyvel

Trattkantareller

Servera med gräddkokt vitkål om man inte vill ha sås. VITKÅL MED GRÄDDE1 vitkålshuvud i 4 delar. Trattkantareller fanns i överflöd i höstas
Potatismos och biffar med smak av timjan

Potatismos och biffar med smak av timjan

Lägg dem i en ungsfast form som du anser att både champinjoner och köttfärsbiffarna får plats i. Blanda allt till färsbiffarna i en bunke

Snö!!

Jag bjöd på Färsbiffar med smak av soltorkade tomater och fetaost. Bulgur och vitkålsallad. Vitkålssallad
Frånvaro och grillat

Frånvaro och grillat

Bjöd på grillade färsbiffar med Coleslaw gjord på morötter, vitkål, purjolök och skivade sockerärtor
Tredje gången gillt

Tredje gången gillt

Färsbiffar med fetaost och ajvarsås. smörstekt vitkål. Stek strimlad vitkål i rikligt med smör och servera till

Mer minigolf och lågkolhydratrecept

Servera en rejäl klick smör till färsbiffarna och vitkålen. Jag åt med stekt vitkål och wokgrönsaker. Så är helgen här igen men med betydligt andra tempeaturer än förra veckan, närmare bestämt 15 grader lägre

Heta färsbiffar

Strimla vitkål och morötter. OBS jag gör heta färsbiffar efter antalet personer och fryser sedan ner köttfärsröran som blir över (läs ”tips” efter receptet)