Entrecote sidfläsk recept

Het korv och provsmakning

Het korv och provsmakning

Dels testade vi dom alla tre till förtugget, alltså korvar, nachos, guacamole och salsa, och dels så stänkte vi dropparna på huvudrätten, fajitas med entrecote
Recept – Gourmetpannan

Recept – Gourmetpannan

Putsa bort fettet från entrecoten och skär den i tunna skivor. Lägg i sidfläsket och låt det götta till sig på låg värme en stund Lägg i tomaterna, gärna med kvistarna kvar och låt dom fräsa med en stund Strimla purjolöken, hacka vitlöken och lägg i detta Lägg i potatisen och dela dom med stekspaden, inte mosa, bara krossa Lägg på den tunt skivade pancettan och basilikan Salta och peppra
Julgrill 2015

Julgrill 2015

Julskinkor, kamben, tjocka revben, Lammbringa, Märgben, Grisfötter, Entrecote, Secreto Iberico och sist men inte minst ett helt vildsvin som ska finstyckas
Intervju med Jonas Andersson

Intervju med Jonas Andersson

Brisket, bog, Flap, Entrecote, sidfläsk, Shortribs, kamben, skaldjur av olika slag. Efter en veckas uppehåll i intervjuserien är det dags igen för en ny intervju, denna gången är det Jonas Andersson som fått äran att svara på mina frågor
Franska grillspett med bearnaisesmör

Franska grillspett med bearnaisesmör

600 g entrecote. 150 g sidfläsk. Smör. Blanda vinäger, lök, dragon och peppar i en liten kastrull. Koka ihop tills nästan all vätska kokat in
PotatisCarbonara

PotatisCarbonara

150 g entrecote. 50 g rökt sidfläsk. 150 g entrecote. 50 g rökt sidfläsk. 150 g entrecote. 50 g rökt sidfläsk. 150 g entrecote. 50 g rökt sidfläsk
Foie gras och entrecote

Foie gras och entrecote

Till detta stekte vi upp fina bitar rökt sidfläsk som vi sedan karamelliserade (smälte socker över). Till huvudrätt blev det en kanonfin entrecote som vi stekte snabbt, samt en tomatsallad

Hur tillreder man älgkött bäst?

Stek gärna med sidfläsk och lägg med i ugnsformen. Min bloggstatistik visar att väldigt många läsare trillar
Burgare, bakis & bränd milkshake

Burgare, bakis & bränd milkshake

Det blev återigen hemmamalda burgare på entrecote och rökt sidfläsk, en kombination som inte kan bli annat än galet gott

Vitlöksstekt Blomkål till Entrecôte

Senapssill, Inlagd Sill, Ägghalvor med Ejdern’s Drottkaviar och Majonnäs, Forbondekorv, Basturökt Sidfläsk, Camembert, Cheddar, Smör, Rädisor och mina Frökex

Pasta bolognese

sidfläsk (knaperstekt). sidfläsk (knaperstekt). ca 750 gram biffkött (ryggbiff, entrecote, fransyska, högrev, rostbiff etc). ca 750 gram biffkött (ryggbiff, entrecote, fransyska, högrev, rostbiff etc)

Trätallrik Fatányéros

2½ hg mager bacon eller magert sidfläsk. Skär köttet i ganska tjocka skivor och banka ut dem med den knutna handen eller bredsidan av en kniv

Franska grillspett

250 g rökt sidfläsk i bit. Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm. Blanda hälften av oljan med salt och peppar i en bunke