Fin hacka alla lökarna. Hetta upp två stekpannor, smält smör i båda och tillsätt 0,5dl schalottenlök och en pressad vitlöksklyfta i en panna och stek i någon minut, tillsätt alla trattkantareller och tillsätt salt och peppar, rör runt tills svamparna är mjuka, ca 8 min. Smält 50g smör i en liten kastrull, tillsätt alla resterande hackade lökarna. 1 dl schalottenlökar , fin hackad. 2 st vitlöksklyftor. 1 st lök, hackad
Grovhacka vitlöken och rosmarinen och lägg i dem i stekpannan. Ikväll helstekte jag entrecote och till köttet serverades en kantarellsås, crushed sweetpotatoes, brysselkål och ugnsbakade tomater
Finhacka löken och stek i en klick smör tills den får en fin färg. Helstekt entrecote är mycket gott och praktiskt att laga när man vill bjuda på något festligt till många personer
Entrecote. Vitkålsgratäng med smak av vitlök & örter toppat med ost. Fräs de strimlade vitkålen, skivade löken och pressade vitlöken i en rejäl klick med smör i en stekpanna
Skala, hacka och fräs löken i en kastrull med smält smör. Sila bort löken och red av såsen med redning och koka såsen i 3 minuter. 1 kg entrecote. 1 st schalottenlök
skala och hacka löken. Gnid in entrecoten i salt, peppar och lite olivolja. Koka upp lök, vinäger, 2 msk vatten samt vitpeppar i en kastrull och koka tills det nästan kokat torrt. Rör i 2 msk kallt vatten i lökblandningen. Skär upp ca 1 cm tjocka skivor av entrecoten och servera på tallrik eller fat med bearnaisesåsen, paprika- och ruccolasalladen samt de rostade rotfrukterna till. 700 gram hel entrecote. 1 schalottenlök
Skala löken och kärna ur paprikorna. Fräs först lök sedan squash och pressad vitlök, därefter paprikor i smör i en stekpanna 5 minuter. 4 Scan entrecote eller ryggbiff i skivor ca 600 g. 1 gul lök. 1 pressad vitlöksklyfta
Fräs löken i smör i en tjockbottnad gryta tills löken mjuknar. Ojojoj, ibland blir matlagningen extra lyckad och maten extra god, och precis så var det i söndags i det Mårtenssonska köket när Håkan brassade på finfina skivor av entrecote
Smaksätt med salt och peppar och pressa ned vitlöken. -/ Enbärskryddad entrecote med gin- & flädersås , 4 pers. 4 skivor entrecote, oxfilé eller älgfilé á 175 g 1 tsk salt 1 ½ tsk grovkrossad vitpeppar (måttet stämmer. Vitlöksrösti, 4 pers. 6-8 potatisar, grovt rivna 1 gul lök, tunnt skivad 2 msk olivolja 5 pressade vitlöksklyftor 2 dl riven parmensanost salt & svartpeppar Stek potatisen och löken mjuk i oljan. 4 skivor entrecote. 1 gul lök. 5 pressade vitlöksklyftor