Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
Finhacka aprikoserna och lägg all frukt i en skål med rom, skal av citron och apelsin och rör om. Nu har jag sett så mycket bakprogram på tv och alla har gjort sin egen variant av den engelska fruktkakan så jag kände att jag ville prova en också
Bland annat har jag tagit intryck av ett engelskt recept för fruktfyllda revbenspjäll… Till er som inte äger en römertopf (lergryta) kan jag bara säga
Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
) Jag gillar fruktkaka för att det är engelskt, festligt och generöst på något vis. Blanda aprikoser, citronsaft och -skal, russin och syltade apelsinskal med mjölet
Grönkålspaj med valnötter & cheddarost, fänkålssallad med apelsin & oliver, bröd med aprikoser & linfrö, mjuk pepparkaka med lingon, dadel&valnötsbollar med citron samt möglig ost i form av engelsk stilton och dansk gräddädel
En del öl vi sett som självklara inslag på hyllorna har försvunnit, vilket är bra för variationen även om jag stör mig på att ännu en klassisk engelsk winter warmer är borta
Vi delades upp i lag och mitt lag fick baka Engelsk fruktkaka. Tärna fikon och aprikoser grovt. Tillsätt russin, cocktailbär, fikon, aprikoser samt vätskan de marinerats i, alla kryddorna, det finrivet citronskalet och saltet till smörblandningen
00 ml Ale brittisk-amerikansk stil Engelsk pale ale och bitter Flaska. 00 ml Ale brittisk-amerikansk stil Engelsk pale ale och bitter Flaska. 00 ml Ale brittisk-amerikansk stil Engelsk pale ale och bitter Flaska. 00 ml Ale brittisk-amerikansk stil Engelsk pale ale och bitter Flaska