Drottningkaka recept

Drottningkaka med mandelmassa

Drottningkaka med mandelmassa

Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål
Drottningkaka med vit choklad

Drottningkaka med vit choklad

Sätt ugnen på 200º och smörj och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggsmeten
Drottningkaka med mandelmassa.

Drottningkaka med mandelmassa.

Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål
Drottningkaka

Drottningkaka

Ugn 200°. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt potatismjölet. Smält smöret och koka upp vattnet var för sig
Drottningkaka

Drottningkaka

Riv mandelmassan grovt. Tillsätt rumsvarmt smör och vispa ihop till en smet. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och häll i en form, 20x25 cm, med bakplåtspapper i botten
Drottningkaka med vit choklad

Drottningkaka med vit choklad

Foto. Karin / bevemyrs blogg.  . "Jättejättegod" sa Martin när han blev bjuden. _______________________________________________________________________________________________________
Drottningkaka med vit choklad

Drottningkaka med vit choklad

4 dl råsocker strö eller vanligt strösocker. 5 ägg. 8 ½ dl vetemjöl. 4 tsk bakpulver. 4 dl fil. 200 g smält smör
Drottningkaka med vaniljvisp, vaniljglass eller lättvispad grädde

Drottningkaka med vaniljvisp, vaniljglass eller lättvispad grädde

Karins Spis. Min goda hälsosamma och lättlagade Medelhavsmat. Jag älskar smaken, doften, färgen, det rena, enkla, fräscha, den perfekta kombinationen av sött, salt, surt och beskt – som i t ex tomater från Pachino, kapris från Lipariska öarna, olivolja från Toscana och citroner från Amalfi
Drottningkakor

Drottningkakor

Varje kaka ger 8 bitar. Smält margarinet på svag värme. Häll på mjölken och väm till 37°. Smula jästen i en bunke, slå på degvätskan och rör tills jästen harlöst sig

Vilken vaniljsås!!!

Testade även ett av mammas urklipp på Drottningkaka med mandelmassa. Drottningkaka med mandelmassa2 stora ägg1 3/4 dl strösocker2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver200g mandelmassa250 g bär100 g kallt smörVispa ägg och socker pösigt

Drottningkaka med mandelmassa

1.  Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. 2.  Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål

Drottningkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, gärna med löstagbar botten. VIspa ägg och socker pösigt

Drottningkaka i långpanna

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och ägg och arbeta degen så den blir grynig. Lägg drygt hälften av smuldegen i en smörad och bröad långpanna (25x35 cm), strö blåbär och hallon över hela kakan och täck med resten av smuldegen

Drottningkaka

1.  Riv mandelmassan grovt. Tillsätt rumsvarmt smör och vispa ihop till en smet. Vispa i äggen ett i taget

Rödvinbärskaka

Jaja, det här är en rödvinbärskaka som Emma-Sara gjort efter att hittat receptet hos Salt & Peppar, men som även Marielle lagt upp i form av en drottningkaka, men som brukar bjudas i skolan som rödvinbärskaka