Foto. Karin / bevemyrs blogg. . "Jättejättegod" sa Martin när han blev bjuden. _______________________________________________________________________________________________________
Karins Spis. Min goda hälsosamma och lättlagade Medelhavsmat. Jag älskar smaken, doften, färgen, det rena, enkla, fräscha, den perfekta kombinationen av sött, salt, surt och beskt – som i t ex tomater från Pachino, kapris från Lipariska öarna, olivolja från Toscana och citroner från Amalfi
Testade även ett av mammas urklipp på Drottningkaka med mandelmassa. Drottningkaka med mandelmassa2 stora ägg1 3/4 dl strösocker2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver200g mandelmassa250 g bär100 g kallt smörVispa ägg och socker pösigt
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt rumsvarmt smör och vispa ihop till en smet. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och häll i en form, 20x25 cm, med bakplåtspapper i botten
Varje kaka ger 8 bitar. Smält margarinet på svag värme. Häll på mjölken och väm till 37°. Smula jästen i en bunke, slå på degvätskan och rör tills jästen harlöst sig
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och ägg och arbeta degen så den blir grynig. Lägg drygt hälften av smuldegen i en smörad och bröad långpanna (25x35 cm), strö blåbär och hallon över hela kakan och täck med resten av smuldegen
Jaja, det här är en rödvinbärskaka som Emma-Sara gjort efter att hittat receptet hos Salt & Peppar, men som även Marielle lagt upp i form av en drottningkaka, men som brukar bjudas i skolan som rödvinbärskaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.