Drömrulltårta
Helena Toftling
Helena Toftling

Drömrulltårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rulltårta
  • 3 st ägg, rumstempererade
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1/4 dl mjölk
  • Smörkräm Dulce
  • 250 g rumstempererat osaltat smör
  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • dulce de leche

Beskrivning

    1. Smörkräm: Lägg äggvitor, strösocker och salt i en skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad på spisen och vispa lätt tills alla sockerkristaller lösts upp.

    2. Ta bort skålen från värmen och vispa med elvisp tills marängen är styv och har svalnat.

    3. Tillsätt smöret i omgångar och vispa tills det blir en slät och fin kräm. Tillsätt dulce efter smak.

    4. Rulltårtan: Sätt ugnen på 230 grader.

    5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst, vitt och fluffigt i ca 10 minuter.

    6. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem med en slickepott, avsluta med att sist ha i mjölk.

    7. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. ta ut kakan ur ugnen, sockra på ytan och stjälp den upp och ner.

    8. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite en stund innan och lossa det försiktigt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.