Dillkött från Gammaldags husmanskost. Dillstjälkar från ett knippe. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Tillsätt morötterna till grytan och strö över dill. 5 dl hackad dill. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning
Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. Smaka av med dillreduktionen (ta lite i taget till önskad smak) och eventuellt med mer salt och peppar
Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Tillsätt hackad dill. 4 portioner800 g kalvkött, tex bog100 g rotselleri2 morötter1/2 purjolök1 lagerblad7-8 hela vitpepparkorn2 msk vetemjöl2 msk smör1 dl vispgräddeFärskpressad juice av 1/2 citronÄttiksprit (12%) och socker1 dl hackad dillSalt, vitpepparSkala och skär rotsellerin och morötterna i bitar
Tillsätt morötterna till grytan och strö över dill. 5 dl hackad dill. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning
Dillkött. Dillreduktion. Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. Smaka av såsen med dillreduktionen, salt och peppar