Om du vill kan du koka upp utan salt och sedan helt enkelt byta vatten och skölja ur grytan för att få bort det fett och småskit som flyter upp på ytan
Idag kör vi sjukstuga här – inte för ett barn utan för TRE. Är extra glad att jag hann göra ordentlig mat igår som vi kan värma idag – för vad kan vara godare så här i början av hösten än dillkött
Lägg över köttbitarna, utan purjokök, morot och dillstjälkar, i en serveringsgryta och håll varmt. Tillsätt salt, vitpeppar, purjolök, morot (skuren i bitar) och dillstjälkar
Dillkött från Gammaldags husmanskost. Dillstjälkar från ett knippe. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Tillsätt morötterna till grytan och strö över dill. 5 dl hackad dill. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning
Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. Smaka av med dillreduktionen (ta lite i taget till önskad smak) och eventuellt med mer salt och peppar
Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Fräs smöret i en kastrull utan att det bryns. Tillsätt hackad dill. 4 portioner800 g kalvkött, tex bog100 g rotselleri2 morötter1/2 purjolök1 lagerblad7-8 hela vitpepparkorn2 msk vetemjöl2 msk smör1 dl vispgräddeFärskpressad juice av 1/2 citronÄttiksprit (12%) och socker1 dl hackad dillSalt, vitpepparSkala och skär rotsellerin och morötterna i bitar
Tillsätt morötterna till grytan och strö över dill. 5 dl hackad dill. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning
Jag tänker att ni är sugna på en kvällsmacka och tänkte tipsa om denna med vähääldigt mycket dill. Jag tycker nämligen att vi är dåliga på att använda dill
Dillkött. Dillreduktion. Låt koka upp dillköttet snabbt och servera med rotfrukterna och kok potatis. Smaka av såsen med dillreduktionen, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.