1. Ta bort alla dåliga blad från spetskålen. Finstrimla resten av kålen samt äpplena. 2. Massera in saltet så att vitkålen börjar vätska sig, tillsätt fröna
Bra smak med dillfröna och även ganska enkla att baka. dillfrö. Avsluta med att strö över dillfrö och flingsalt och tryck till med kaveln så de hänger kvar
½ msk dillfrön. Fräs morötter, lök och dillfrön i smör-&rapsolja, slå på buljongen och koka dem mjuka, ca 25 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 dl linser t ex beluga 1 kg morötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor ½ msk dillfrön 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 8 dl grönsaksbuljong 2 dl apelsin-&blodapelsinjuice salt svartpeppar 2 dl rapsolja
Lagom till påsk har vi äntligen bakat knäckebröd på Solhaga. Vanligtvis tar vi allt vårt mjöl från Berte Qvarn, men den här gången testar vi mjöl från Limabacka Kvarn i Väröbacka
Blanda ihop mjöl, smör, salt, vatten och dillfrö till en deg. 1 msk dillfrön. 1 msk dillfrön. För några veckor sedan hade vi en stor fest här hemma och närmare 30 personer var bjudna
1/2 tsk dillfrön eller dillstjälkarna. 1/2 tsk dillfrön eller dillstjälkarna. Casper fick följa med kusinerna på bio idag och se nya Flygplan 2, lyckan var total
600 g köttfärs2 st röda lökar1 st gul lök½ purjolök3 st tomater3 st morötter1 st palsternacka1 st vitlök, solo3 msk tomatpuré1 näve röda linser1 näve svart trumpetsvamp, torkad och smulad1 liten näve Karljohansvamp, torkad och smulad6 dl vatten2 dl rött vinBasilikaBerberé (Mama Ethiopia, kryddblandning)Garlic pepper (Santa Maria)OreganoPaprikapulverPersiljaRosépepparSaltSpiskumminSvartpepparTimjanVästkustsalt (salt, dillfrö, kummin, fänkålsfrö)Vitlökspulver Köttfärsen är fräst i olja och tomatpuré