Om ni har rabarber så ska ni göra den här desserten, rabarberkompottmed vit chokladmousse. Får inte glömma att tacka syster yster som bjöd på denna underbara dessert när vi var på besök sist, fast hon blandade upp med hallon och mixade hela härligheten, lika gott det
Enkel dessert som man bara vill ha mer av och går att förbereda i förväg. Det är raberbersäsong och vad är lättare att slänga ihop än en rabarberkompottmed kesella och crumble
Chris såg ett spännande recept på en dessert och jag gjorde en egen version på den. Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme. Och då har ni en kanon dessert för 8 personer
Vispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver
En ljuvlig dessert som är så enkel att göra. Smaka gärna av med lite vaniljpulver. Mascarpone är en italiensk färskost och den får efterätten att kännas fräsch och bryter bra av mot rabarberkompotten
Denna gång en dessertmed en blandning av sött och syrligt. Rabarberkompott6 rabarberstjälkar1 kanelstång2 dl socker1 dl vattenMascarponekräm2 dl mascarpone2 dl turkisk yoghurt1 vaniljstång1 msk florsocker12 biscottimörk choklad 70% , grovhackadDela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanelstången. Varva rabarber, mascarponekräm och biscotti i 4 glas och toppa med hackad, mörk choklad
På schemat stod rabarberkompottmed vaniljglass och maräng, och efter att ha stökat runt lite på bovinden hittade Olofs pappa en lämplig stege att fota desserten på
En dessert som passar mig perfekt eftersom jag inte är överförtjust i när det blir för sött. Smaka eventuellt av med en klick honung om du vill ha den sötare
-Ja, i sådana fall kan ni sluta fundera och börja skaffa ingredienser till denna supergoda dessert. Alldeles perfekt len och krämig pannacotta och den lite syrliga rabarberkompotten till med smak av vanilj kunde inte ha blivit en bättre kombination