Dansk rödbetor recept

Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Danska smörrebröd, det är något alldeles extra det. pannbiff och lök, en jättehög med räkor, kall karré med rödbetor och saltgurka… Försvinnande gott och dessutom så matigt
PÅSKEN

PÅSKEN

Förkokta rödbetor fanns inte i butiken så jag köpte hela på burk. 4 skivor danskt rågbröd eller kavring. Skär rödbetorna i ca 0,5 centimeter stora tärningar
Råbiff med tryffelnobis och linfrökrisp

Råbiff med tryffelnobis och linfrökrisp

4 tsk rödbetsspad (från inlagda rödbetor). 1 dl danskt rågbröd, mixat till smulor. Helgen har, som vanligt, passerat i fast forward-mode och vi har varit på dop, haft besök av mina föräldrar och dessutom hunnit med en storhandling deluxe på Coop
Middag på Atmosfär, Malmö

Middag på Atmosfär, Malmö

Med betor, mandelbröd, dansk rygeost och shiitakesvamp. Dock riktigt kul med rödbetor till. Trots att det numera (jippi
Pyttipanna = bonusmat

Pyttipanna = bonusmat

Ja nästan, fast i form av Gammel Dansk som är så bitter så det knyter sig i munnen. Tillbehör var självklart stekt ägg, inlagda rödbetor, ättiksgurka och lite av julens rödbetssallad

Veckans 5 bästa

Bakken är ett nöjesfält fast lite mer avslappnat och ”danskt”. Färska rödbetor. Nu finns det äntligen färska rödbetor i butiken

Klassisk dansk sill

Hacka lök och rödbetor i smått, och skär äpplet i små bitar. Servera på danskt rågbröd 1 dl Creme fraiche. 4 st syltade rödbetor, skivade
Saltad lammrulle

Saltad lammrulle

RIMMAD LAMMRULLERimmad lammrulleDetta är ett gammalt danskt slaktarrecept. Skär upp och njut med inkokta rödbetor
Egen sherry

Egen sherry

Nu har jag silat den, använt rågen till danskt rågbröd och buteljerat samt ställt flaskorna för utvecklandet av den ultimata smaken
Smørrebrødslycka i byn

Smørrebrødslycka i byn

Jag är inte färdig med de danska smørrebrøden än. Jag är svår på Solöga, som i min tappning är rökt fisk, hackad ättiksgruka, inlagda rödbetor och rödlök, kapris och en äggula

Vårt julbord 2013

Mycket mat. Det gäller att ta lite av varje och bara det godaste.  En riktigt GOD JUL önskar kökschefen. se

Vårt julbord 2014

Den godaste glöggen, lagrad sedan 2008 Pepparkakor Blå Castello, en ljuvligt god och krämig blåmögelost    Sill & co Inlagd sill på traditionellt vis Senapssill, som vi köper Citronsill Kalles kaviarsill, Kaviarmatjes Ansjovis  Gravad lax, inte köpt     Gravlaxsås, traditionell Rökt lax som vi köper Höjdéns kalla ”höjdarsås”    Smått & Gott Teriyakiströmming Rödbets- & gorgonzolapaté, ett måste varje år Dansk leverpastej som vi köper Patésåsröra från Agde  Eriks patéröra på rödkål Rökt korv som vi köper Julskinka   Rödbetssallad som vi köper  Ättiksgurka Rödbetor Senap Julknäckebröd som vi köper Vörtbröd som vi köper Julost, Edamer Blå Castello    Varmt & Gott Janssons frestelse med jordärtskocka Eriks rödkål till jul Hemgjord julkorv Kålrötter, morrötter och palsternackor, kokta i skinklagen Brysselkål Köttbullar med julsmak Prinskorv Kokt potatis     Dryck OP och andra inköpta snapsar Eget kryddat citronmeliss Egen kryddad Midsommarblandning, lika god till jul Öl och julmust  Mycket mat, trots allt

Primörpaj

dansk körvel, timjan, oregano, basilika, grönmynta. 1. Gör pajdegen. Hacka samman mjöl, smör och vatten. Eller kör ihop i en matberedare

Dansk hackebiff med löksås

Servera kokt potatis och inlagda rödbetor till denna rätt. Inlagda rödbetor. Tag en lagom klick färs och forma med händerna till en rund boll och platta till den i handen