Hur passar då Robertson chardonnay till smørrebrød, som annars kanske mest förknippas med öl. En vämatat smörgås kan vara en fullständig måltid, det vet vi alla, och jag är oerhört svag för smørrebrød
Dressingen är en majonäs med choritzo, osten en cheddar och rödlöken är syrad och karamelliserad. Bacon är bra om man vill få in mer fett i köttet, och därmed smak
Sautera den skalade vitlöksklyftan hel i en panna med olivoljan. Skär den rökta laxen i småbitar. Koka pastan i rikligt med salt vatten tills den är al dente
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen med lax. Rökt lax såklart. Vill man att det ska gå fortare värmer man upp en liten del av vattnet och rör ut saltet och sockret innan man blandar med resten av det kalla vattnet
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar
Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar. En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många
Gnid in laxfilén med ex. Rökta räkor. Varmrökt lax. Räkna då med 15-20 minuters tillagningstid, beroende på temperatur. Tillaga laxen ca 50-60 minuter, fyll på med mer kol och rökspån om det behövs
Innan rökningen torkade jag av fisken med hushållspapper och pepprade. Jag tror att jag har gett Er recept på tidigare på rökt lax, nu kommer ett nytt uppdaterat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.