Kärna ur dadlarna och dela i mindre bitar och lägg ner i oljan. För att få med lite mer nyttiga fettsyror och mineraler valde jag också att ha med chia- och sesamfrön
Inkabären kan bytas mot strimlade dadlar, aprikoser eller något annat bär som du tycker om. 2 dl smoothiefrön - består av sesamfrön, linfrön, solroskärnor och pumpafrön. 2 dl smoothiefrön - består av sesamfrön, linfrön, solroskärnor och pumpafrön
Kärna ur dadlarna och mixa med oljan, honungen och kakaon. Energibars22st färska dadlar2msk kakao1msk honung 2dl solrosfrö1dl pumpafrön2 msk kokosmjöl2 msk kokosolja150 gram cashewnötter Mixa solros och pumpafrön till ett pulver och lägg i en bunke. 22st färska dadlar
Jag gillar inte dadlar egentligen, men dessa smakar inte alls av det. Ställ smeten i kylen en stund & rulla sedan till bollar, som till sist rullas i kokos eller sesamfrön
Man får sötma från dadlar, blåbär och tranbär. chiafrön, sesamfrön eller solroskärnor. Proteinbröd med nötter och bär1 limpa100 g cashewnötter100 g krossade chiafrön100 g torkade blåbär100 g nötmix t ex hasselnötter, mandlar, valnötter, paranötter50 g tranbär50-70 g dadlar50 g solroskärnor50 g pistagenötter50 g chia frön6 ägg120 g smält kokosolja eller rapsoljasaltSätt ugnen på 150 grader
Det finns många recept därute med dadlar som huvudingrediens, jag kände dock att jag ville skapa ett recept med långsamma kolhydrater snarare än ett recept på energibollar