1 msk röd currypasta. 1 msk torkad basilika. 1 msk röd currypasta. 1 msk torkad basilika. Mört kycklinglår. Jag gillar verkligen min Crock Pot och har lagat massor med mat i den
Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Egentligen ska man mortla ihop sin egna currypasta men pga. När såsen börjar tjocka lite lägger du i chilin, limebladen (eller en skvätt limesaft) samt basilikan som du kan riva ner i lite mindre bitar
Garnera med röd chili och några blad thai basilika. 400 g kycklingfiléer 400 g kokosmjölk1 msk röd currypasta bambuskottharicots verts 1 1/2 msk fish sauce 1 röd chilithai basilika Strimla kycklingen. Häll kokosmjölken, fisksåsen och röd currypastan i en gryta och låt koka upp, tillsätt sedan den strimlade kycklingen och låt koka 15 minuter. 1 msk röd currypasta
2 portioner 300 g laxfilé (vit fisk passar också bra, som tex torskfilé) Ca 2-3 msk röd currypasta (justera mängd efter smak, röd curry är ganska stark i smaken) 3 msk matolja 200 g kokosmjölk Ca 1 msk fisksås (justera mängd efter smak) 1-2 msk palmsocker (kan ersättas med råsocker) Ca 3-4 st limeblad mycket tunt strimlad (kan ersättas med färsk basilika) En färsk chili tunt strimlad TIPS. Hetta upp olja och stek currypastan under omrörning på medelvärme i ca 3-4 min. Ca 2-3 msk röd currypasta