Variera gärna med de grönsaker ni tycker om och har hemma. De flesta thairecepten jag lagar har jag hittat på själv men med idéer från sånt jag har smakat på restaurang
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk rödcurrypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ni blandar helt enkelt mango chutney medrödcurrypasta, ljus soja och zest från lime. Det viktiga är att ni serverar quesadillasen tillsammans med er rödcurry kryddade mango chutney vid sidan om också
Häll i currypastanoch låt steka med en stund. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Under tiden steker du blomkålen i mindre bukter i en panna med olja
Bred röd pesto över laxenoch toppa med riven parmesan. Lägg i laxfilénoch strö på salt och peppar. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor
Pressa limen och häll saften i stekpannan tillsammans med kokosmjölk och fisksås. Fräs i oljan i en stekpanna på medelvärme tills champinjonerna blivit mjuka
I ett av avsnitten gjorde han en rödcurrymed massor av färska smarriga ingredienser. Mixa citrongräset med chili (ta ur kärnorna), skalade vitlöksklyftor, limeblad, koriander, paprikorna, tomatpurén, fisksås, soja, sesamolja och skalad ingefära
Om man som jag vill spara tid genom att hoppa över att rensa och filea fisk så köper man färdigskurna, frysta laxfiléer som bara är att plocka fram när det är dags för middag
Jag serverade laxen till jasmin ris och färsk babyspenat som jag hade stekt lätt i olivolja i en stekpanna en stund samt kryddat med lite flingsalt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.