Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-cremefraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Skulle man mot förmodan inte hinna att använda upp krämen, kan man alltid mixa den med lite färska kryddor (till exempel dill, koriander, persilja, vitlök etc) och breda ut den tunt på ett bakplåtspapper
Vitlöken i såsen kan du utesluta. Blanda den hackade persiljan med crème fraiche och västerbottenost. Vispa ihop grädde, vinäger, fond (och vitlök) i en kastrull
Tillsätt vitlök, chili, oregano, curry och ketchup. Ta av såsen från värmen och rör i crème fraiche. 1 klyfta vitlök eller 1 tsk torkad finhackad vitlök. 1 dl crème fraiche
Krydda med pressad vitlök & fransk senap. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, cremefraiche och alla kryddorna
Rör ihop crème fraiche och vitlök med lite salt. Toppa med vitlökscrèmen och rikligt med färsk timjan. 11 dl crème fraiche. 11 liten vitlöksklyftaRecept Fräs fiskbullar och lök i olivolja