Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Krämig linguine med musslor, räkor, crème fraiche & vin (naturligtvis). Vad är det som är krämigt och lent, med pigga toner av vin och fylliga smaker av musslor och räkor
Rör runt, höj värmen och tillsätt vinet. 12-3 dl rött vin. 11 stor lök 5 klyftor vitlök 1 morot 1 bit rotselleri, liten 2 auberginer, mellanstora ca 200 g färska lasagneplattor 4 msk olivolja 2 msk tomatpuré 2-3 dl rött vin 500 g krossade tomater salt och peppar 1 kruka basilika 3 dl crème fraîche 2 msk mjölk, eller vatten 200 g riven ostSätt ugnen på 200 grader Hacka löken och vitlöken. Låt vinet koka kraftigt i 2 minuter
Servera gärna med ett spanskt vin. 14 dl Cremefraiche. 1Blanda cremefraiche, grädde, sweet chili sås, hackade vitlöksklyftor och kycklingfond i en skål
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-cremefraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Men en dag gjorde vi en vinägrett med röd balsamvinäger till de rårivna morötterna. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Mot slutet, tillsätt en skvätt torrt vitt vin. 2 msk vitt vin. 2 msk vitt vin. Potatissallad kan vara hur bra som helst, eller så kan den vara färdigköpt
(recept från Elle Mat & Vin). cremefraiche. När det svalnat lite, skär ett litet kryss på varje potatis, klicka på Cremefraiche, lite rom, salt och peppar
Häll tillbaka i kastrullen, blanda i grädde, vin och fond. Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp