Creme fraiche konjak recept

Ädel fisk kräver konjak

Ädel fisk kräver konjak

Dill- och senapsfraiche. rör ihop 2 dl lätt cremefraiche med 1 msk fransk senap, ca 1 dl hackad dill och en nypa salt rörs ihop till en slät sås
Förälskade räkor II

Förälskade räkor II

Häll i cremefraiche eller grädde. konjak eller whisky. 1 dl lätt crème fraiche. 5 msk konjak. Fräs lök och svamp i oljan
Pasta med kräftstjärtar

Pasta med kräftstjärtar

2 dl ekologisk crème fraiche. 1 msk konjak. 2 dl ekologisk crème fraiche. 1 msk konjak. Igår var mannen nere på hamna på kvällspromenad och fick köpt 4 kilo kräftromper
Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp. 1 msk konjak. Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör
Fläskfilégryta med grönpeppar

Fläskfilégryta med grönpeppar

Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. 2 dl crème fraiche. 1 msk konjak
Hamburgare a la Per Morberg

Hamburgare a la Per Morberg

2 msk Worcestershiresås eller konjak. 1 dl cremefraiche. 2 msk Worcestershiresås eller konjak. 1 dl cremefraiche

70-talsmiddag

Vispa grädden och blanda med crème fraiche och chilisås. 1 kapsyl konjak eller torr sherry. 2 dl crème fraiche. 1 kapsyl konjak eller torr sherry. 2 dl crème fraiche
Nyförälskade kräftstjärtar

Nyförälskade kräftstjärtar

12 dl Arla Köket® crème fraiche. 1ev 1 msk konjak. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g kräftstjärtar 200 g färska champinjoner Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger ½ dl finhackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar ev 1 msk konjak
Konjak- och grönpepparsås

Konjak- och grönpepparsås

4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Nyförälskade kräftstjärtar

Nyförälskade kräftstjärtar

Rör ner crème fraiche, vinäger, lök och örter. 2 dl Arla Köket® crème fraiche. ev 1 msk konjak. Skiva svampen och fräs den i smör i en stekpanna några minuter
Grytan med stort G!

Grytan med stort G!

½ dl cremefraiche. en skvätt konjak. Jag tillsätta sedan en klick cremefraiche för att få grytan lite tjockare, här kan du också salta och peppra
Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp. 11 msk konjak. 5 msk grönpeppar i lag 1 msk konjak kan uteslutas 1
Kantarellsoppa med grönmögelost

Kantarellsoppa med grönmögelost

konjak eller portvin, ej nödvändigt men höjer smaken. Tillsätt lite konjak eller portvin på slutet. konjak eller portvin, ej nödvändigt men höjer smaken
Friterade räkor med Dijonsås

Friterade räkor med Dijonsås

1 dl lätt crème fraiche. 1 msk konjak. Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att "mogna"