Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
av grytanmed cayennepeppar och salt. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker. Eller varför inte bara ett lass med broccoli såhär efter all julmaten
Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Lägg i grytan. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar. Ellerså kan du utesluta limen i grytan och servera en skiva bredvid
Rör runt i grytan och du ser hur bladen nästan försvinner. Att tillsätta bacon ger bra sälta och kräver egentligen inte så mycket extra kryddor även om jag gillar att "hotta" till det lite med chili och vitlök
Grytan går bra att göra någon dag i förväg och värma på när den skall ätas. Skär lök och paprika och bryn dem lite i stekpannan annan du lägger tillbaka korv och fläskfile, krydda med sambal oelek, soja, svartpeppar och häll på grädde och creme fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.