Crème caramel. Strösocker. Strösocker. Strösocker. Vaniljsocker. Strösocker. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. Häll över mjölken och 100 g socker
Koka socker, citronsaft och vatten till en gyllene karamell, som ryker lätt. Tillsätt citronskal, mjölk, grädde och 1/2 dl strösocker och koka upp under omrörning. Vispa ägg, äggulor och 1/2 dl strösocker lätt. 1 dl strösocker. 2 dl strösocker
Blanda mjölk, grädde, socker, utskrapad vanilj tillsammans med bönan i en tjockbottnad kastrull. Cremé caramel är en klassisk dessert som passar till de flesta festliga tillfällen, både som en god avslutning på en trevig middag eller som dessert på julbordet
Det här är en klassiker som jag inte gjort på evigheter, den ska inte förväxlas med Creme Brulée (den med det karameliserade sockret ovanpå som en knäckig yta) utan är mindre fet och liksom lite ”dallrig” i konsistensen
Värm vatten och socker tills sockret löst sig. Tillsätt socker och rör om tills det löst sig. 6 dl mjölk1 st vaniljstång, delad på längden80g socker3 stora ägg2 äggulorKaramellsås. 75 dl vatten100g sockerBörja med såsen. 80g socker
Jag brukar äta mängder av denna sockerbomb över påsken, så jag kände att jag verkligen ville lyckas skapa en nyttig variant utan allt socker (och tomma kalorier
Koka vatten och socker i en tjockbottnad kastrull tills det har blivit gyllene. Crème caramel. Blanda mjölk, grädde och socker i en kastrull, tillsätt rosmarinkvisten och citronskalet
Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. Häll över mjölken och 100 g socker. Boken ges ut av Norstedts förlag 160 g Strösocker. 250 g Strösocker. 15 g Strösocker. 5 g Vaniljsocker. 100 g Strösocker
Blanda i socker och vatten och sjud tills den blir trådig men inte för tjock. Visst kan man köpa färdig cremecaramel på påse och bara blanda ihop, men om man ska bjuda på denna dessert så är det mer uppskattat och godare om man gör den själv