Jag brukar använda en blandning av timjan, persilja och dill. Crêpes. timjan. Vispa äggen med vatten och salt med en gaffel bara så att det blir välblandat
färska örter t ex persilja och timjan. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och smör-&rapsolja
Capricciosa-crêpes. färsk timjan. Lägg upp crêpesen på tallrikar. Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk timjan
Crêpesen lyckades jag dock inte fånga på bild, de försvann ner i elevernas magar snabbt som ögat. Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i
Jag gör alltid många pannkakor när jag ändå håller på, det är bra att ha antingen till crêpes, eller att bara lägga i frysen till lite stressigare dagar
Tillsätt timjan och rosmarin. 1 kruka färsk timjan. 1 kruka färsk timjan. Om man ska vara riktigt noga var det ju inte vår tupp, utan syrrans grannes i byn på landet
Här hemma har jag tänkt att jag ska fixa ett gäng crêpes till middag idag. Ja, jag vet - crêpes kanske inte är någon direkt söndagsmiddag egentligen, men jag tänkte att jag skulle fylla dem med en laxfyllning