som fyllning i crêpes, pastarätter och som idag en jättegod soppbas till en supersnabb grön soppa. De bästa naturliga källorna till folat är mörkgröna bladgrönsaker och olika slag av kål, bönor, kikärter, linser, frukt och bär
Men inte direkt för att jag varit duktig och fyllt frysen med diverse piroger och pajer utan snarare för att min standardlunchlåda innehåller en sallad som jag slänger ihop på kvällen och till den har jag oftast något protein i form av bönor och en kall sås med sambal oelek och sriracha
Vi var lite förvånade över att det var röda bönor i och konsistensen på bananen påminde lite om torkat kött, det fick oss att tänka på en kinesiskt risrätt "Djong" som inte är en dessert
Svennepannkakor med grädde och sylt, icke att förglömma den fantastiska svenska fläskpannkakan, fransosernas crêpes, jänkarnas stora fluffiga pannkakor, thailändarna kör ett par olika varianter m