Vad är det som är lyxigt med den här omeletten då. Jag kunde ju inte låta bli att konstatera att det hade varit gott med lite bacon till, det höjer det mesta
I det här fallet gjorde jag en grekiskinspirerad omelett med massor av grönsaker. Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika
Den klarar sig också bra på egen hand som vegetarisk rätt, tillsammans med en matig sallad. Eftersom grunden är kokt potatis är det inte absolut nödvändigt med en mjölig sort, som man vanligtvis använder när man gör potatisgratänger av olika slag
Pappa brukar alltid servera en ärtpuré med mynta till lammet och här är min egen variant. * Blanda alla ingredienser till glaze* Pensla lammet med lite olja och flingsalt, grilla lammet så att det blir rosa, dvs en stund efter köttsaften börjar pysa* Precis på slutet, pensla in lammet med glaze, låt endast sjunka in en kort stundÄrtpuréIngredienser
Servera fikonen med hallonvinägrett och riven pecorino. Smaksätt med peppar. Sätt ugnen på 175°C. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner en timjankvist
Jag ska snart kolla in Anne Lundberg och Paul Svensson på SVT men först - recept på den här Ottolenghisalladen med päron och pecorino som vi faktiskt åt för första gången på nyårsafton förra året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.